SAF – Sistem inovator in tratamentul endodontic

SAF – Sistem inovator in tratamentul endodontic

saf-system

SAF System este un sistem inovator in ceea ce priveste tratamentul canalelor radiculare. Principalul avantaj este faptul ca in timpul tratamentului, se va pastra anatomia canalului radicular. Exista multe anomalii ale canalelor radiculare, extrem de putine cazuri fiind cele in care canalele radiculare sunt perfect drepte si perfect rotunde pe sectiune. In majoritatea cazurilor, canalele radiculare pot fi fie curbe fie aplatizate. Folosind tratamentul clasic de largire a canalelor radiculare cu ace sau mai nou, tratamentul cu sistemul rotativ, in cazul canalelor drepte si perfect rotunde rezultatele sunt foarte bune.

In situatia in care canalele radiculare sunt curbe sau aplatizate, aceste metode nu vor da rezultate perfecte, modificand anatomia canalelor. Folosind sistemul SAF, chiar si in cazul canalelor curbe sau aplatizate, morfologia acestora se va pastra. Concomitent cu tratamentul efectiv de largire a canalelor, SAF System foloseste un sistem de irigare a canalelor radiculare, combinand tratamentul de largire cu tratamentul medicamentos de dezinfectare a acestora.

Practic, durata tratamentului va fi mult scurtata prin efectuarea simultana a celor doua tratamente iar eficienta acestora va fi incontestabil mult mai buna. Avantajul va fi de partea pacientului care pe de-o parte va sta mai putin la medic iar pe de alta parte va avea parte de un tratament mult mai eficient.