BOLILE PARODONTALE

Tratamentul bolilor parodontale

Tratamentul bolilor parodontale depinde de tipul si severitatea bolii. Cel care va decide tratamentul va fi medicul stomatolog.

Bolile parodontale progresează foarte repede, iar santul gingival (spatiul dintre dinte si gingii) se umple cu bacterii si tartru, cauzând iritatii si ale dintilor vecini. Dacă acesti factori iritanti nu sunt îndepărtati din santul gingival, ei pot provoca distrugeri ale gingiei sau ale osului adiacent.

Dacă boala parodontală este identifcată într-un stadiu incipient si nu există distructii ale gingiei, se recomandă detartrajul si periajul. De asemenea, veti primi informatii referitoare la igiena bucală zilnică precum si recomandarea unei igienizări în cadrul controlului periodic.

Dacă boala parodontală este într-un stadiu mai avansat, se recomandă un chiuretaj parodontal. Manopera se efectuează în mai multe sedinte, pe câte un cadran si sub anestezie. În aceast manoperă sunt îndepărtate tartrul si placa bacteriană care presează gingiile, iar suprafata rădăcinii dentare este si ea curatată. Această procedură ajută gingiile să se vindece, iar santurile gingivale să revină la marimea normală. Pentru vindecare se recomandă folosirea unei ape de gură si a unui periaj corect executat.
Dacă santurile gingivale continuă să fie infectate, se recomandă un chiuretaj chirurgical. De asemenea, medicul stomatolog vă poate îndruma către un control la un specialist în parodontologie.