SERVICII

IMPLANTURILE DENTARE

implant dentar_.mic

Implanturile dentare reprezintă cea mai bună metodă de înlocuire a unui dinte pierdut si, în cazul în care este vorba de ultimii dinti, este singura posibilitate de a face o lucrare fixă în locul unei proteze mobile partială sau totală. Implanturile reprezintă o soluie foarte stabilă si rezistentă în aceste situatii.

Implantul dentar este un dinte artificial în totalitate, o rădăcină si o coronită, de obicei din titan; rădăcina este implantată în os în urma unei interventii chirurgicale. Coronita care acoperă implantul redă în totalitate functiile dintelui pierdut, fizionomia, masticatia, etc.

Implanturile reprezintă o solutie foarte durabilă, rezistentă si stabilă dar, odată cu trecerea timpului, va trebui luat în considerare restrângerea, sau chiar schimbarea lui.

Rolul implanturilor dentare

– înlocuirea unuia sau mai multor dinti fără a afecta dintii vecini;
– rezolvă durerile si problemele de ocluzie afectate de migrarea dintilor în spatiul produs prin pierderea dintilor;
– prin refacerea zâmbetului, redă încrederea în sine;
– reface vorbirea, masticatia si implicit digestia;
– reface fizionomia;
– sustin puntile, ceea ce le face mai confortabile si durabile.

Ce implică implanturile dentare?

Implanturile dentare implică mai multe sedinte si programări care se vor întinde pe o perioadă de câteva luni. La început se vor face radiografii si se vor lua amprente pentru a se face modele de studiu. Acestea se vor analiza pentru a vedea osul, tesuturile adiacent, gingiile si pentru a se determina dacă este suficient spatiu pentru implant. În urma unei interventii chirurgicale, după ce se anesteziază zona, se pune implantul si se lasă pentru ca zona să se vindece si implantul să se integreze în os până la 6 luni, în functie de tipul implantului ales. Apoi, de implant se va prinde un bont pe care ulterior se va construi coronita. Această nouă interventie va mai necesita încă aproximativ o lună sau două, dar la final vom obtine o stabilitate si un confort excelent. La sfârsit, veti primi instructiunile necesare. O bună periere, spălare si obiceiurile alimentare, împreună cu controlul periodic va face ca implanturile să reziste mai mult timp.