Ingrijire & preventie

Albirea dintilor

abirea dintilor

Albirea dintilor este o metoda simplă, noninvazivă, de a schimba culoarea naturală a smaltului, modul ideal de înfrumusetare a zâmbetului.

Datorită faptului că dintii mai albi reprezintă principala prioritate estetică a pacientilor, acum există mai multe metode pentru albirea dintilor. Cea mai frecventă metodă este folosirea acasă a unui sistem special de albire care are un efect considerabil. Deoarece albirea actioneză strict asupra smaltului dentar, este foarte important să se ia în consideratie schimbarea obturatiilor si a coronitelor vechi; înlocuirea acestora se va face după albirea dintilor, obtinându-se o culoare cât mai apropiată de noua culoare a dintilor.

Albirea dintilor nu are un efect permanent si această operatie ar trebui repetată odată la câtiva ani, chiar mai repede în cazul în care pacientul este fumător, bea cafea, ceai sau vin.

Iată câteva situatii când este recomandată albirea dintilor:

– fluoroze – fluorizări excesive făcute în timpul dezvoltării dintilor;
– dinti colorati datorită administrării medicamentelor (ex: tetraciclina);
– dinti galbeni , gri,etc.

Ce presupune albirea dintilor?

Acest tip de interventii necesită de obicei 2 vizite la medicul stomatolog. La prima programare, pacientului i se vor amprenta ambele arcade dentare si se vor confectiona 2 gutiere, 2 modele din plastic transparent. La a doua programare, se vor verifica dacă gutierele se potrivesc si dacă mai trebuie făcute ajustări. Albirea se face prin umplerea gutierelor cu un gel special si purtarea lor. În functie de metoda aleasă, purtarea gutierelor se poate face ziua sau noaptea, în functie de concentratia gelului folosit si de gradul de albire dorit. Este posibil ca, în timpul tratamentului, să apară o usoară sensibilitate a dintilor dar aceasta va dispărea odată cu încetarea tratamentului.

Controlul periodic vă va ajuta să vă păstrasi un zâmbet cald si sănătos pentru mai mult timp.